Een geocache maken in 4 stappen

Speciaal voor jou: een 4 stappen plan om zelf een geocache te maken. ūüėČ

1. Bedenk een Thema.

Het alleen verstoppen van een geocache is wel erg beperkt. Jou cache wordt veel succesvoller als je hem iets extra’s mee geeft.

Wat moet dat ‚Äúextra‚Äôs‚ÄĚdan zijn?

Een geocache wordt interessanter als hij verstopt is op een mooie, leuke, uitdagende locatie (kijk even naar deze post ter inspiratie). Zo help je de bezoeker van je geocach aan het plezier van een bezoek aan een interessante of mooie locatie naast de lol van het geocachen zelf!!

Een andere manier om je cache interessanter te maken is door er een verhaal omheen te maken. Neem bijvoorbeeld deze cache als voorbeeld.

Een verhaal kan bijvoorbeeld een stuk geschiedenis van de locatie zelf zijn of een fictief verhaal. Dit kan tot het niveau van sprookjes en kabouters aan toe zijn. Vergeet niet dat veel ouders met kinderen aan geocaching doen en jou geocach zo voor hen veel leuker wordt. ( daarnaast vinden volwassenen een fictief verhaal ook leuker dan helemaal geen verhaal ) ;-)


2. Een geocaching container kopen of maken.

ammobox

Containers zijn er in verschillende soorten en maten. Van een mico container tot een ruime voorraad bus of zelfs een munitiekist.

Kinderen vinden het vaak leuk om spulletjes / goodies te ruilen. Een wat groter cache (waar wat in kan) is dus voor kinderen vaak wat aantrekkelijker. Het nadeel van een grotere container is dat deze weer moeilijker te verstoppen is.

Je kunt zelf prima een container maken > Hier enkele tips:

  • Een container moet veelvoudige geopend en makkelijk gesloten kunnen worden zonder dat er iets afbreekt / kapot gaat.

  • Een container moet weer en wind kunnen doorstaan. Van vrieskou tot een warme zomerdag. Alle verschillende weersomstandigheden hebben hun impact op de container.

  • De container moet goed water dicht zijn. Anders wordt het logboekje en of de goodies nat en krijg je al snel klachten.

  • Een container van glas is over het algemeen geen goed idee. Dat gaat snel stuk.

  • Voorraad bakjes (zoals de foto hieronder) of sommige verpakkingsbankjes kunnen lang meegaan als container en zijn vaak een goede keuze.

groen tupperwarebakje met witte dekselGeen zin om zelf te gaan knutselen? Koop dan gewoon voor een paar euro een container in een van de verschillende geocaching webshops.

3. Locatie voor de geocache bepalen.

Zoek een geschikte locatie voor je geocache. Dingen die hierbij in overweging moet nemen zijn:

  • Een rustige locatie is handiger, de cache wordt minder snel door ontdekt en is zo minder gevoelig voor vandalisme. Ook kunnen cache hunters jou geocache makkelijker ongezien zoeken en loggen.

  • Zoek een mooie en¬†interessante¬†locatie. Zo geef je de geocach hunter een mooie ervaring en zal hij jou geocach op geocaching.com ook sneller positief beoordelen, wat vervolgens weer meer bezoekers trekt.

  • Klachten van omwonende of schade aan de natuur willen we natuurlijk voorkomen. Plaats hem daarom op een plaats waar je niet tot overlast bent en waar de natuur er onder te leiden heeft.

4. De geocach aanmelden.

Als de geocache is geplaatst kan je hem HIER aanmelden op geocaching.com.

Het duurt even voordat jou geocache in de site van geocaching.com wordt opgenomen. Hij wordt eerst nog even beoordeeld voor hij wordt geplaatst. Maar na een niet al te lange tijd zal je een mail ontvangen dat jou geocache is opgenomen en hij vanaf dat moment door iedereen gevonden kan worden.

Dan is het alleen nog afwachten op de eerste log!! :-)

Heb je er een gemaakt? Laat het dan hieronder even weten!

Succes!!