Wat zijn de belangrijkste elementen van een geocach??

Geocaches bestaan in allerlei verschillende vormen, maten en type geocaches.

Geocache container

Zo heb je bijvoorbeeld micro caches, traditionele en multie caches, Travel bug hotels enz enz. (Je kunt HIER de eigenschappen van deze voorbeelden terug vinden).
Echter alle geocaches bestaan uit een aantal standaard onderdelen. Hieronder zullen we deze langslopen.

De container

De container is de “schat” waar je naar opzoek bent als cache hunter. Containers zijn er in veel verschillende vormen en maten. Je hebt containers zo klein als een borrelnootje (zogenaamde micro caches) en containers in de vorm van een complete schatkist. Vaak is de container voorzien met een sticker welke aangeeft dat het gaat om een officiële geocach en is hij voorzien van een unieke registratie nummer (hier later meer over).


De Logrol

Het idee van een logrol is dat je hierop je naam (nicname) en de datum van de vondst opschrijft als bewijs van je vonst. Een logrol kan bijvoorbeeld een klein notitieboekje zijn, een klein rolletje papier of een school schift.

Op geocachingwijzer kan je HIER voorbeelden van logrollen downloaden in verschillenden maten.

Uniek geocache nummer

Iedere cache krijgt vanaf zijn geboorte een uniek nummer toegewezen. Op het moment dat een iemand (de cache eigenaar) een nieuwe cache aanmeld bij geocaching.com zal deze worden voorzien van een GC nummer. Dit nummer kan worden gebruikt om de cache terug te vinden op geocaching.com en is vaak op de container zelf terug te vinden als identificatie voor de vinder (cache hunter).

GPS Coördinaten

Met behulp van GPS coördinaten kunnen alle plaatsen op onze wereldbol worden aangegeven. Het mag duidelijk zijn dat de coördinaten daarom een van de belangrijkste pijlers zijn van geocaching als trasure hunting game. Zonder coördinaten is de cache natuurlijk niet terug te vinden. :-)

Individuele webpagina van een geocache

Elke geocache heeft een eigen webpagina op geocaching.com. Op deze pagina kan je informatie m.b.t. de cache terug vinden zoals bijvoorbeeld: de beschrijving van de cache, reacties van andere cache hunters welke de cache al eerder hebben gevonden en eventuele hints..Ook vind je op de pagina een sterren indicatie. Deze sterren geven aan hoe moeilijk het is om de cache te vinden het geven aan hoe ruig het terrein is welke je moet doorkruizen om de cache te bereiken.

Verder vind je hier ook een attributen overzicht. Middels dit overzicht kan je in een oogopslag zien of er bijvoorbeeld parkeergelegenheid, je een hond mee kunt nemen en of hij bijvoorbeeld geschikt is voor mensen in een rolstoel.

De cache pagina bevat nog wat meer onderdelen maar dit zijn de belangrijkste. Een uitgebreide beschrijving van alle onderdelen vind je in dit artikel op deze site.